14 aug. 2010
🇳🇱
vanuit Nederland
Nou,door de prettige norske samenwerking
had ik dus m'n bootje gemist! En daar stond ikke dan, wel leeg inmiddels, maar kon niet weg. De boot was reeds vertrokken om 8u en de volgende ging pas om 17.30. Eerst maar eens een bakkie gezet en ontbijtje gemaakt. Mail gecheckt,verslagje geschreven en maar weer spetters tellen
. En wat ga je dan doen? Een wandelingetje maken zat er ff niet in met dit weer. Dan maar de entree en ontvangstruimte van 'Hotel DAF' cleanen. De vloer gedaan en de ramen schoon gemaakt,bleek het toch al een stuk lichter te zijn buiten

. Na al deze inspanningen was het weer tijd voor een tukkie, was toch wel erg bezig geweest al met al. Rond 16u werd het tijd om richting de haven te gaan. Weer het hele gedrang in met al die toeristen. Dit keer viel het erg mee. Om 17.00 mocht ook ik aan boord, dit keer op het bovenste cargodeck. Dat scheelt weer klimmen via al die trappen. Stond m'n truck op deck 5, maar ikke moest helemaal naar deck 9 om in m'n suite te geraken,ja. En... dan weer 1 etage zakken om de maaltijd te kunnen gebruiken. Dan zal je zeggen , neem je toch de lift? Inderdaad, maar aan gezien die door de toeristen waren bestormd, en de gemiddelde wachttijd ongeveer 45 minuten bedroeg was dat geen optie. Om nog een enigzinds warme maaltijd te nuttigen moet je snel zijn, en dus zoals altijd neem je dan de weg binnen door. In het restaurant aangekomen was er dus nog genoeg over voor mij. Er was vis en euh vis en... nog meer vis,errug lekker hoor. Oke, ik weet me te bedwingen en neem maar 2 bordjes vis voor af. Toen het warme buffet maar eens geinspecteerd en daar ook maar 1 keer opgeschept(echt waar hoor) Inmiddels hadden ook de toeristen die weg naar het buffet gevonden, helaas daardoor was het dessert niet meer bereikbaar

. En enigzins teleurgesteld ben ik maar richting suite vertrokken,zo jammer! Daar aangekomen, heb ikin de'royale' badkamer maar een douche genomen. Tijdens deze exercitie kwam de shampoobus te vallen, dus ik buk om hem te pakken! Kom ik ff klem te zitten,zeg. In zo'n douche is dat best lastig, na ongeveer 10 minuten kreeg ik de deur open en kon weer overeind komen, wat een geluk. Voor je 't weet vaar je 3 keer heen en weer voor ze je vinden. Na al dat gedoe moest ik ff uit rusten, hoor, en zakte m'n oogjes weer even dicht. Om 21.15u lagen we aan in Hirsthals en kon de tocht beginnen. Nog even langs de douane om te vertellen dat je leeg vertrekt(rare jongens die vikingen). Om 22u reed ik dan eindelijk weg. Toch nog enigzinds gehinderd door de laatste toeristen die rond die tijd ook de uitgang van de terminal hadden gevonden. Samen met nog een nederlandse chauffeur, dan konden we lekker op de bak een beetje evalueren over de belevenissen van de afgelopen dagen. Je moet 't toch een beetje van je af praten,toch. Best een sociaal vak,chauffeur. Eerste stop was Flensburg,het puntencentrum van Germanie. Als je in duitsland een grove overtreding begaat, kreeg je net als bij ons de jongere 'coureurs', puntjes op je rijbewijs en dat houden ze daar allemaal bij. Uit vroeger jaren moet daar o.a. nog deel 1 en deel 2 van mijzelf ergens in de gewelven opgeslagen liggen. Ja, uit de tijd dat er nog geen computers bestonden en ik nog op een veilingkist achter het stuur zat. Inderdaad lang geleden, ik had nog lang haar denk ik. De volgende stop werd Haseluhne aan de B213. Op de bundesstrasse mengen we ons tussen de 'groentebandenjongens'. Die van: 'onze lichten hebben een machtige gloed op de weg' weet je wel? Zouden ze eigenlijk eens een liedje over moeten maken, gi di up go, of zoiets. In Haseluhne aangekomen werd ik bestormd door een vrouw van mijn leeftijd ongeveer

. 'Ik ken jou van vroeger' Ja ,je schrikt ff hoor! En denkt,straks gaat ze nog vertellen dat je de vader van d'r kind ben
. Maar nee, ik kende haar ook. Zij had ook voor Frans Maas gereden en was inmiddels zelfstandig ondernemer geworden. Rijd tussen Zweden en Frankrijk heen en weer, was wel weer even leuk om een beetje bij te praten. Na het ruhr-ei mit schinken werd het toch weer tijd om afscheid te nemen. En het laatste stukkie onder de wielen door te draaien. Even nog in file gestaan bij Woerden, om het af te leren, en toen naar m'n meissie toe. Weekend!!