Henry's.reismee.nl

Winter in het land!!

Wat een feest, het hele land onder een wit tapijt! Nou ja, feest! Voor sommige landgenoten liep het allemaal even anders als verwacht. Lange files en veel ellende, maar het levert ook wel weer mooie plaatjes op. Auto's in greppels, tegen paaltjes, truckers tegen hellingen,slippend en uiteindelijk muurvast. Ach, het hoort er allemaal bij,toch? Ik mag nog niet echt klagen, heb misschien meer geluk als andere. Bij de eerste sneeuwval op vrijdagmiddag3u in de rij gestaan voor de terminal. Toen toch maar omgekeerd en naar huis gegaan.Maandag morgen vroeg maar gewisseld. Maar s'avonds stond ik er weer! Dit keer was het de mist die roet in het eten gooide. Pas dinsdag morgen kon er weer gewisseld worden. Zit denk iedere keer in de goeie hoek.Want met de ellende van afgelopen vrijdag zat ik weer in de goeie hoek. Ik was op donderdagavond tot Gilze-rijen gekomen en moest naar Roermond en Eindhoven. Moei maar voldaan de gordijntjes dicht getrokken en slapie doen. De vrijdag morgen vroeg toch wel heel nieuwsgierig de gordijnenopen gedaan. Er was van alles voorspeld, maar het viel alles mee. Het verkeer, wat er dan al rijd om 05.00, reed goed door. Eenmaal zelf op pad was de weg mooi schoon en kon er gewoon gas gegeven worden. Alleen op het industrieterrein van Roermond was het oppassen. Het bedrijf waar ik moest laden had netjes de laadput schoon gemaakt. Geen vuiltje aan de lucht dus, het zonnetje kwam er zelfs bij, maar de berichten op de radio waren heel anders. Vooral in de randstad was het doffe ellende. Per kwartier verdubbelde de files in kilometers. Van Roermond naar Eindhoven was gewoon een zonnig ritje en dan kan je je niet voorstellen dat het iets verder op zo'n drama is. Had op de heenweg m'n achterstuk in Acht laten staan en moest die wisselen om hem te laden in Eindhoven, daar trok de lucht dicht en dan denk je zo nu zijn wij aan de beurt. Maar met wat lichte sneeuw kon ik op m'n laadadres komen. Het was een verhuizing die ik moest laden en dan sta je altijd wel even, maar het werd weer droog en de zon kwam weer te voorschijn. De verkeersberichten werden er echterniet beter op. Na het voorstukje weer opgehaald te hebben in Acht maar vertrokken naar Rotterdam. Toch wel benieuwd wat ik daar zou aan treffen. Via Tilburg en Breda viel het alles mee. Tot Breda scheen de zon er nog lustig op los. Pas over de moerdijkbrug begon het een beetje dicht te trekken. Boven Rotterdam waren er wel dikke sneeuwwolken te zien. De A15 op bleek het goed te rijden en kon je je daar niks voorstellen van ellende. Maar richting de maasvlakte kwamen er toch donkere wolken aan drijven. Ook was de weg er naartoe wel goed maar je kon wel zien dat het hier toch wel serieus gesneeuwt had. Ook op de terminals was het goed te doen. Ik moest er drie bezoeken en zat toch wel met gezonde spanning naar de lucht te kijken, maar het lukte. Op de terug weg moest ik nog een terminal in Rotterdam aan doen om m'n karretje vol te krijgen. Heel voorzichtig begon het toch een beetje te sneeuwen. En, dat zal je altijd zien, klopte er weer iets niet met de afhaal referentie. Even bellen en wachten, maar het kon snel op gelost worden. Eenmaal buiten was het toch weer droog geworden. Pas toen ik de A 20 afdraaide op weg naar huis werd het minder op de weg. De laatste zeven kilometer naar m'n prive parkeerplaats lag er zelfs sneeuw op de weg. En..... m'n parkeerplaatsje hadden ze nou net niet gestrooid. Maar we waren weer thuis,alles nog heel en zonder grote problemen. Nu maar eens kijken hoe de laatste week voor de kerst gaat verlopen. We zijn benieuwd!!

Angelique

Hier (brandstoffen) hebben we ook te maken gehad met het winterste weer. Vandaag (zaterdag) niet uitgereden en maar 5 uurtjes 'gewerkt' .... jammer van je zaterdaginzet dus.

Geladen mochten we de BAT niet verlaten.
Tegen 12 uur allemaal op eigen risico === dus als er wat gebeurt ben je als chauffeur het haasje.
PLUS een mogelijke boete van 1100 euro!!!
Nee, we zijn dus niet meer uitgereden!

Er zijn al verschillende boetes gevallen.
Vrijdag is er ook vanuit Amsterdam niet gereden door het winterse weer. Op een gegeven moment zijn er toch twee weggereden en heeft de Terminal de brandweerwagen ingezet om te voorkomen dat er nog meer zouden wegrijden (heb ik van horen zeggen) OOK stond de Douane op wacht!!!
Die schijnen dus ook boetes te mogen uitschrijven als het gaat om ADR en de slechtweerregeling.

Hopenlijk is het morgen iets beter (tegen beter weten in)

En witte kerst hoeft van mij dan ook niet zo.

graafie

ook de zieke hebben last van dit weer.
door de kou heb ik het nog benauwder, en dan door de sneeuw naar de longrevalidatie toe, ook geen pretje.
wat te denken van de parkeerplaats bij de ziekenhuizen, das regelrecht een aktie van de gipskamer, probeer er maar eens af te komen zonder je poten te breken.

kortom sneeuw is leuk en mooi.
op een ansichtkaart of in oostenrijk en zwitserland.
maar respect voor hen die moeten werken.

the ex red daf

nou henry, voor vutters is de sneeuw wel aardig hoor, alleen voor mijn maltezer iets minder wan die zakt tot aan zijn buik in de sneeuw en kan dan niet plassen want krijgt zijn poot niet omhoog. dus ja veel sneeuw ruimen doen ze hier niet op moord.

dus ik wens jou en graafie weinig sneeuw toe en veel zon ik vermaak me toch wel ook zonder sneeuw