Henry's.reismee.nl

Schotland part two

Zo,weer een paar dagen verder. Hebben twee nachten in Fort William gestaan. En toen kwam het mooie weer dus. Mooie camping aan de voet van de Ben Nevis,de hoogste berg van het verenigd koninkrijk. Voor ons een ietsie pietsie te hoog. Hij is 4406 meters hoog en een wandelingetje naar de top en terug neemt zo'n 8 uur in beslag. Nou zijn wij gek op beslag maar dan meer voor pannekoeken of om de fish. En laat die fish and chips nou toch best smaken hier. Hadden we wel even verdient. De camping lag 2,5 mijl(4km) buiten het dorp en wij dus ff met de benewagen een tourtje dorp gedaan. Hartstikke leuk,zoals gezegd, mooi weer en een leuk dorp/stadje om even rond te kijken. De terug weg leek ons twee maal zo ver, maar was niet zo. Helemaal naar de kl.... zijn we voor de camper in de luie stoel gevallen. Lekker een glasje wijn er bij,wat is het leven toch mooi.

Vandaag zijn we dus weer vertrokken na de supermarkt nog even geplundert te hebben. De inwendige mens moet soms ook versterkt worden. Vanaf Fort William zijn we naar boven gereden langs Loch lochy en zo'n 8 mijl voor Loch Ness naar het westen gedraaid. Daar ging het richting Kyle of Lochaslh. Je rijd daar door een schitterende omgeving,langs bergen en loch's. Bij iedere bocht zou je willen stoppen om een foto te maken,maar kan je op een foto laten zien hoe mooi het is. Je kan indrukken laten zien,maar je mist het geheel van het landschap. Net voor kyle of lochaslh zijn we een zogenaamd toeristische route opgedraaid. We hadden gelezen dat dat nogal auto's met caravans,dus wij ff kijken,toch? Nou, het ging stevig om hoog dat wel. En uiteindelijk word het ook wel een beetje smalletjes, maar verder niks aan de zeis. Door het dal van Glen Carron ging het weer noordoostwaarts, wat een ruimte en rust. Meeslingerend met een riviertje en een spoorlijntje is het onvoorstelbaar wat een ruimte en natuur. Aan het eind die A832 zijn we dan richting Ullapool gegaan. Ullapool is een havenstadje met nog een klein beetje visserij. Daar staan we nu met het grill richting water op de camping. Strand hebben ze hier niet, alleen maar kiezels en keien. Maar dat geeft niet, heb m'n zwembroek en m'n emmertje en scheppie toch thuis gelaten.

Cora

Nou ik hoef niet te vragen of jullie het naar de zin hebben. Het druipt gewoon van het verhaal af. Beetje vuurtje stoken, visje erop, wijntje erbij. Wat wil een mens nog meer?

Graafie

Zwembroek thuis ??? Jullie gaan toch niet stiekum skinny dippen, he.
Ik kan me zo voorstellen dat als je het het land daar zo ziet, dat je denkt " de wereld is toch zo mooi, dat het zonde is om je tijd te verdoen met werken"
Geniet er dus maar lekker van.

Groeten graafie