Damhert in Schotand?!
Jawel,we zijn er nog. Doen van alles en hebben het reuze naar ons zin. Hebben lekker vissie wezen eten in Ullapool. Zo'n typisch schots bar/restaurant was de uitgesproken locatie hier voor. Iets te vroeg voor de keuken kwamen we binnen,dan maar even een pint of lager naar binnen slobberen,altijd vervelend! Maar na de klok van 18u was het dan zover. Eerst lekker soepie en toen de zalm maar voor laten schotelen. En ja, zalm moet zwemmen,niet waar? En m'n meisje ging voor de ribeye. Allebei de hoofdgerechten waren helemaal super. En dan, komt natuurlijk het dessert, blij dat onze vingers er nog aan zitten!! Toen toch nog maar wat calorietjes verbrandt door rustig weer naar de camper te sjokken. Na de klimparty om in het bed te komen viel het nog niet mee om t tweede been ook in t bed te krijgen. Moe maar voldaan vielen we in slaap.
S'morgens werden we wakker en bleek dat er geen stroom was. Das lekker wakker worden? Alles nagekeken en nee,het lag niet aan onze camper. Het bleken er meer te zijn die zonder stroom zaten. Nou, eerst maar eens gedoucht, jawel er was wel warm water. Toen het strijd plan voor de dag besproken. We zijn eerst een stukje naar boven gereden en toen de A 837 op richting Lairg. Een A-weg? Je zou zeggen dat rijd lekker aan. Maar het is dus een single-lane weg met passeerplaatsen. Rijdt niet verkeerd hoor, mooie omgeving, langs kleinere loch's en door bossen. Zitten we lekker te rijden word er opeens op m'n raam getikt! Ik kijk wat verward door het raam en zie een hert naast mee! Ik doe m'n raam open! Zegt dat beest; ff dammen? Je gelooft het niet maar zo stonden we dus in eens oog in oog met een orgineel schots damhert! Je maakt wat mee in die hooglanden? Verder op kwamen we nog oog in oog met een schotse truck! Vraag me nog steeds af wat die daar nou moest in de middel of nowhere. Uiteindelijk kwamen we bij the falls of Shin uit. Dat is een watervalletje waar de zalm tegen op springt. Nou de zalm zwemt niet op zondag,denk. We hebben ze niet gezien. Wel leuke foto's gemaakt,zonder zalm he. Vandaar uit zijn we verder naar het noordwesten gegaan. De A 838 volgend ging het weer over een single-lane weg langs diverse loch's en dat is erg fraai. Het is ongelooflijk hoe weids het daar is. Tussen bergen door en over bruggetjes, je komt er bijna niemand tegen. Dit keer wel twee grote herten gezien en op de foto gezet. Uiteindelijk vonden we het in Durness wel weer mooi voor die dag.
Vanuit Durness zijn we de noordkust gaan volgen. Allemaal single-lane wegen. Het is wel een beetje opletten met de locals daar. Ja,die zijn aan het werk en ik ken dat gevoel wel met zo'n sleurhut of camper met ouwe-van-dagen voor je. Dus ikke iedere keer netjes richting aanwijzertje naar links ff gas eraf en hoppa hij of zij ook weer blij,toch? Verder een mooie route met hier en daar wat zandstrandjes maar vooral toch allemaal rotsen. Via Tongue, Bettyhill(geen famillie van) en Thurso zijn we in John O'Groats beland. Hier heeft de kok, moi, zichzelf maar weereens uitgeleefd. Een fraai stukje culinair vakwerk op een tweepits gasstel, al zeg ik het zelf. Rond 22u is het hier nog vol op licht. Nou leven ze hier toch al een uur vroeger. Maar het is toch raar als je om 22.30 een zonsondergang staat te fotograferen. Wel erg fraaie beelden. Het duurt even maar dan heb je wel wat. Ik laat ze jullie tzt zien.
Wat kan het leven toch mooi zijn, he.
En dat in een sleurhut met hulp motort.
En zit daar nou ook nog stromend water en een douche in, en een stapelbed ??? Wat een wonder der techniek, respect.
Maar blijf er lekker van genieten, met of zonder maten.
zo te lezen hebben jullie het super, natje en droogje op zijn tijd (heel belangrijk), wat wil een mens nog meer. Heb je nu niet de kriebels en denk je: had ik toch maar met de fiets zo'n tocht gedaan? Zo ja, dan gaan jullie gewoon volgend jaar weer toch.
Nog veel plezier deze vakantie!
groetjes, Alie
Inderdaad stromend water langs de buitenkant van de camper. En warm? Dat hangt van de buiten temperatuur af.
Wie heeft er gewonnen met dammen?
hallo daar ik heb nergens gelezen hoe het met dat hert afgelopen is. heb je hem/haar afgeschoten en op de bbq gelegd, of heb je hemmes ingevroren voor thuis.
groetjes van robbie