The final countdown.
Santiago de Compostella, 50km 3u 30min gemidd 16.5 km.
Ja en dan loop de wekker af! De laatste dag! En dan kijk je uit het raam,regen. Veel hebben we al gezegt; het fenijn zit m in de staart. Nu ook weer dus. Echt wat een weer,met bakken te gelijk kwam het uit de lucht. En het werd een echte beproeving,dat laatste stuk. Iedere keer als het iets lichter werd kregen we toch weer een beetje hoop, maar te vergeefs. Ook deze dag kregen we het. Qua route washet nog ff lekker stoeien die laatste kilometers. Op en af,en door onderhoud aan de weg waren er nogal eens borden verdwenen naar ons idee. Maar we hadden wel een heeeeel mooi straatje om op te fietsen. Uiteindelijk steek je dan de snelweg over en kom je Santiago binnen. Het geeft je toch een goed gevoel,ondanks dat je tot op het bot nat bent. Nog een paar laatste ¨klimmetjes¨ en dan sta je in de stad. Met het binnen rijden hadden we de kathedraal al zien staan, maar als je dan tussen de huizen staat,is ie weg,hoe groot ie ook is! Geen idee waar we waren. met wat heen en weer rijden kom je dan toch dat plein op rijden,en daar sta je dan. Als twee verzopen katten. Een beetje verloren. Je belt naar huis en dat was het dan een beetje, maar we kunnen je niet uit leggen hoe het voor ons aanvoelde toen we daar stonden. Koud,maar bere trots. Het is een heel apart gevoel na 2460 kilometer daar te staan. Dat er een eind is gekomen aan een tocht van 30 dagen. Waarin je veel mensen hebt ontmoet. Zoals Harry uit Spijkenisse,waar we een paar dagen mee op fietsten. Harry heeft zijn tocht ook succesvol voltooid en is inmiddels thuis. En Hilda, een vrouwtje uit Drachten die helemaal alleen op pad was. Gistermiddag kwamen we elkaar weer tegen na een week. Hebben s'avonds samen gegeten. Zij is vanmorgen vroeg vertrokken en werd opgewacht door haar ouders. Ze sprak over ons als ´de Rotterdammers´. Vanmiddag op zoek naar een hotel word je dan ineens aangesproken met: daar zijn de Rotterdammmers. Laten dat nou net de ouders zijn van Hilda. Dat maakt die natte dag dan weer helemaal goed. Al die dingen bij elkaar hebben je hier heen gebracht. Ook hebben we ons Compostelaat op gehaald. En daar kom je dan weer die vier Italianen tegen die we regelmatig tegen kwamen. Inmiddels hebben we residentie in een luxe hotel, zijn we weer schoon,warm en toonbaar aan de rest van de wereld, en gaan we het er eens lekker van nemen. Verder willen we echt iedereen die ons op welke wijze dan ook gesteund hebben,erg bedanken. Het was heel leuk om jullie reacties te lezen. Dat deed de burger soms erg goed. Nogmaals dank daarvoor. En...., niet in de laatste plaats onze hoofdsponsors; onze vrouwen, die al die tijd ons hebben moeten missen,wij hun ook uiteraard. Maar het is geweldig hoe ze zich er doorheen geslagen hebben. We kunnen nie wachteuh om ze een knuffel te geven. Zoals altijd;geduld is een schone zaak! Adios,asta manana(jawel morgen doen we ook verhaaltje,geen olifant gezien nog! Los Henriques
nou jongens , gefeliciteerd dan maar , was vanmiddag nog ff bij Anthura , en je moet de groeten hebben van Pim van Rijn , ik heb ook nog in de wandelgangen vernomen dat je gemist wordt bij je machine , schijnt toch zo te zijn dat jij hier dingen mee doet die voor andere wat lastig zijn af te stellen ! maar zoals gezegd , nogmaals gefeliciteerd met deze rit of beter nog: RIT ! vind het geweldig wat jullie gedaan hebben , maar ik zal het zelf niet in me hooft halen om dit ook maar te overdenken ook te willen doen ! ene, ik zal wel een zeikerd zijn maar wil hierbij nomaals vragen om : fotoos ! desnoods van een olifant !
klasse mannen, gefeliciteerd, een puike prestatie!
Hallo Henry en Henry,
Van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat! Poeh poeh wat hebben jullie een geweldige prestatie gelevert zeg. Een h茅le diepe buiging voor jullie hoor.
En net als Kees en Astrid ga ook ik nu in een zwart gat vallen wat betreft de dagelijkse berichten. Maar ik heb een idee: als jullie nu bij ieder bericht van de afgelopen weken foto's plaatsen dan hebben wij met z'n allen weer 3,5 week plezier en kunnen we dan langzaam gaan afkicken.
Voor nu, ga lekker genieten van de welverdiende rust en laat het maar is goed op jullie inwerken wat je de afgelopen weken hebt meegemaakt. Een goede (vlieg)reis terug en veel plezier bij thuiskomst.
Adi贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸s..........................
jongens van harte gefeliciteerd met deze in mijn ogen monsterrit, ik doe het jullie niet na, sinds ik vutter ben vind ik het met de auto al erg ver, krijgsm geniet er van want als je thuis bent moet je weer trappen ,maar dan op het rechter pedaal. er zijn velen die vragen om fotos doe ik ook en blijf deze site volgen tot aan de laatste foto
groetjes van robbie
Met veel plezier hebben we jullie tocht gevolgd en genoten van jullie verhalen. Van harte gefeliciteerd, we zijn blij met jullie dat het gelukt is. Jammer voor ons, niet meer 's avonds na het eten even kijken hoe het met de Henrys gaat.
Goede reis terug, hartelijke groet uit Genemuiden.
Hoi Henry's,
van harte gefeliciteerd met deze prestatie van topformaat! Ik zou me zo kunnen voorstellen dat jullie denken: en wat nu? Laat alle opgedane indrukken maar eens goed bezinken. Probeer het gevoel vast te houden, want eenmaal terug in Nederland verval je meestal weer snel in het alledaagse ritme van haast en stress.
We zijn erg benieuwd naar de foto's. Goede terugreis en hartelijke groet van Bert en Alie
nou knulletjes ( van 50 )
denk dat jullie wel zo blij als een klein kind waren.
missie voltooid. een prestatie van groot formaat.
jullie mogen hier heel trots op zijn, geniet er lekker van.
nou gaan jullie de tour nog eens beleven, in jullie herinneringen.
nogmaals RESPECT. zeer ZEER knap dat jullie dat KONDEN.
groeten michel.
henry"s
geweldig wat jullie gepresteerd hebben, petje af
hebben jullie elke dag gevolgd en met jullie meegeleefd
nu nog even naar huis fietsen.
nogmaals alle bewondering voor jullie prestatie
groeten van aad en ann
Mannen,
wat moet dat een supergevoel zijn geweest, zelfs als ik het lees, zie ik het voor me, onwijs MOOI geschreven en super gedaan.
Gefeliciteerd met het behalen van van het eindpunt van jullie rit!!!!!!!!!!!
Henry's van harte.
Wat fijn voor jou (henry K) dat het deze keer wel is gelukt. Wij weten hoe het is om in Santiago aan te komen. Henry K. wij hopen je een keer te ontmoeten, dan kunnen we van gedachten wissellen. Ik heb tijdens jullie reis mijn dagboek van onze reis erbij gehaald en jullie steeds gevolgd.
Henry tot ziens van Gerrit en Ina.
Hartelijk gefeliciteerd met het behalen van de eind streep . jullie hebben een groot succes behaalt . Een paar dagen lekker ontspannen en dan weer naar het thuisfront toe dat zal wel even wennen wezen .Tot ziens in Zevenhuizen .Pa en Ma .
Hartstikke gefeliciteerd, we zijn trots op jullie hoor.
Deze prestatie pakt niemand jullie meer af.
Goeie reis naar huis, en fijne thuis komst
heren gefeliciteerd met jullie behaalde suc6.Top dat jullie het gedaan hebben wij doen jullie niet na
Nou gefeliciteerd mannen een prestatie van wereldformaat.
Hallo Henry en Henry, zal ik maar eens zeggen. We hebben gisteren al ge-smst maar ik kan het niet laten jullie langs deze weg nog eens van harte geluk te wensen met deze superprestatie, heel erg mooi!! Het moet jullie heel veel voldoening geven denk ik. De laatste keer onze bijdrage, ik zal het missen! Kom snel naar huis, en met de fiets is dat best te doen hoor. Jullie hebben ervaring. Geniet van jullie succes, we spreken elkaar binnenkort. Met vriendelijke groeten Martin en Rita
TOP!!!!!!! Van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie einddoel, wat was het leuk om al jullie verhalen te lezen, hopelijk zien we nog wat foto's op jullie weblog. We wensen jullie een goede reis naar huis.
groetjes Hans en Lida
Te gek ,Maar we zullen jullie verhaal iedere avond wel missen , tot ziens .
Van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie !! Ik heb aan Gert Jan gevraagd om samen deze rit ook te maken maar die wil alleen met de camper en dan de fietsen achterop om naar de kroeg te fietsen, ha ha. Geniet er daar nog een tijdje van en we zien elkaar, groeten.
HULDE MAAR DAN MET VETTE HOOFDLETTERS
ZULLEN HET GAAN MISSEN DE VERHALEN VAN JULLIE TWEE MAAR HETWAS GEWELDIG HEEL VEEL PLEZIER AAN BELEEFD.
geniet er nog even van en goede reis naar huis .