Een weekend rit schotland met bloemetjes,altijd leuk toch? Dus even m'n meisje gepolst,ga je mee? Daar had ze wel oren naar. Vrijdag nog wat rommelen in de stad een paar koelcontainers laden met proviand voor een pijpenlegger/booreiland. Het apparaat, de Castoro lei,gaat een pijpleiding leggen tussen Rusland en Noorwegen. Iets speciaals want Discovery Chanel is zelf opnamens wezen maken. Het nam wat meer tijd in beslag,dus werd het nog even spannend. Cobie is op eigen gelegenheid naar de locatie gekomen waar ik de bloemen moest laden. Na de nodige hectiek van het verdelen van de bloemen in de verschilllende auto's konden we vertrekken. Om 20.45 kwamen we in Hoek van Holland. Inchecken en als een speer aan boord. Achteruit de boot op,passen en meten en snel uitstappen,want veel ruimte is er niet tussen de truck's. We hadden geluk,kregen een hut op de kop van t schip. S'morgens konden we lekker rond kijken hoe we de haven binnen liepen. Direct van de boot moesten we bij de douane door de scanner. Denk door m'n vrouw,eerste keer England voor haar en dan kennen ze je nog niet

. Maar ik kreeg haar en de bloemen weer mee,hoor. Op naar het eerste adres, Morecambe aan de oost kust. Dus het land dwars over gestoken via Leeds en Manchester. We kwamen toen over de highest motorway of england,dat ik dat nog mee mag maken. Toch wel 372 mtr of 1221 Feet hoog. Die feet's is wel grappig, In de UK geven ze de bruggen en viaducten aan in Feet en inches. Dus een beetje hoofdrekenen komt goed van pas. 13 Feet en 6 inches gaat wel passen,is ongeveer 4,10 meter. Engelse truck's mogen zelfs 5 mtr hoog zijn, vandaar die bordjes. Van Morecambe moesten we naar Carlisle en heel apart via de service (tankstation langs de snelweg) de motorway verlaten. Daar ging het even fout,zat al even binnen door te rijden toen we een spookrijder tegen kwamen of was ik dat? Het liep goed af en via een pad tussen bomen door kwamen we bij de klant. Vandaar ging het richting Glasgow ons laatste adres. Op een groothandelscentrum,oude bende, gingen de laatste karren er uit. Om 18.30 waren we dus leeg. Hebben wat gegeten en toen de nacht door gebracht in Hotel 'DAF'

. De andere morgen zijn we via Edingburgh langs de oost kust terug gereden naar New Castle on tyne. Een mooie route dicht langs de kust en omdat ze in Schotland niet echt veel motorway hebben,gaat dat erg landelijk. In Newcastle hebben we nog wat rond gekeken in een shoppingmall waar van alles te koop was. Om vier uur konden we de boot op. Een luxe cruise schip waar ook veel toeristen op zitten. S'avonds lekker gegeten in het restaurant waar echt van alles te krijgen is. Toen nog een afzakkertje genomen in de bar met live muziek,altijd lastig. Door problemen met een van de motoren liepen we anderhalf te laat binnen in IJmuiden. wij dus maar even een engels ontbijt genoten,een goed begin van de dag met z'n bacon eggs and beans erg lekker. Het was niet de bedoeling dat ik nog een keer naar Schotland zou gaan. Maar aan het eind van de dag zat ik weer op het bootje. Cobie was inmiddels weer naar huis. Op de boot kwam ik nog een paar oude collega's tegen met wie ik vroeger voor Frans Maas heb gereden.Na al die jaren weer even gezellig een (1

) biertje gedronken. S'morgens in Killingholme geen scanner en kon dus gelijk on the road. Eerste adres lag boven Liverpool. De volgende twee lagen kort in de buurt oa Southport en vandaar weer naar Morecambe en Carlisle. Onderweg nog een klant overgeladen die in Dumfries gelost moest worden maar dat was voor de andere dag. Dus Dumfries gelost en op weg naar de boot,maar door de drukte vanwege de engelse moederdag (14-3) moest ik nog een collega uit de brand helpen. In Gateshead bij Newcastle nog 2 adressen overgeladen. Die moest ik lossen in Stockton on Tees en Middelsborough en toen weer terug naar de Newcastle boot. En weer lekker eten,wat een leven. Deze keer hadden we eenandere boot en een andere band aan boord. De zangeres gaf een goeie immitatie van Tina Turner en het bier verdampte denk ik want die glazen waren zo leeg!! Toen maar weer in m'n waterbed gekropen,echt nog nooit zoveel water onder t bed gehad

Had reeds vernomen dat ik nog een rit naar Fulda in Duitsland kreeg,die moest ik om 23u lossen. S'morgens deed ik de gordijnen open en werd verrast door een witte wereld,houd dat nooit op?!Na een telefoontje met de planning kreeg ik een aantal retourlaad adressen.Op weg naar m'n 2e adres kwam er een busje van de BAG voor me rijden met zo'n licht reclame: 'bitte folgen'. Zo jammer dat die man nou weer geld van me wilde hebben. Werd ik gestraft voor de noeste arbeid die ik had verricht. Hij vond het net te veel,en ik het geen wat ik moest betalen. Maar zoals dat met duitsers gaat je bent er niet zomaar vanaf. Dus toch maar betaald en via nog 2 adressen op weg naar huis waar m'n meisje op me stond tewachten. Buiten die ene duitser dan toch een mooie week gehad en weer veel mooi's gezien.