Etappe Wolvega-Elburg.
De weersverwachting was niet echt optimistisch, maar ja t is een 'verwachting' niet waar. Dus vanmorgen maar eens voorzichtig het gordijn van de suite weggeschoven en......... The sun was shining!! Wat een verrassing, dus onder de douche door en hup naar het ontbijt. Fietsen uit de stalling,tasjes er op en gaan met die banaan. Even over negen zaten we dan op t zadel. Het was echt heerlijk, binnen 5 kilometer gingen de jasjes uit. Steenwijk here we come! Daar ging t even fout en hebben we het industrieterrein even geïnspecteerd, fijn gevoel hoor, dieselluchten en andere industriële luchten opgesnoven. Maar ook de uitgang weer. Vandaar ging het naar Giethoorn. In Giethoorn-noord bij 'De dames van de Jonge' aangelegd, want dat doe je daar met al dat water. Een lekker bakkie met Giethoornse brok, een soort kruidkoek is dat, en waarachtig errug lekker. Elke dag appelpunt gaat ook vervelen, hoor! Na de koffie ging het bruggetje op en bruggetje af. Doordat het niet druk was met toeristen konden we, op enkele bruggetjes na, gewoon in het zadel blijven. Inmiddels pakte zich donkere wolken samen, die vanuit de richting waar we heen moesten, kwamen aan drijven. Tussen Giethoorn en Zwartsluis kwamen er dan echte spetters. Onder een luifel dus t regen jack maar eens aan- getrokken. Toen we klaar waren, was t weer droog. En na 2 kilometer t jack maar weer uit, het was zo benauwd, dat in je jack natter werd als van de regen. Tijdens de lunch, vandaag kibbeling, kwam het even met bakken uit de lucht. Maar het bleef warm, dus na de laatste spetters, op weg naar de pont naar Genemuiden. Met de schipper nog een leuk gesprek gehad over wat de overkant is. Nou blijkt dat de andere kant van het water de overkant te is. Maar als je aan die kant eenmaal staat, hoe noem je dan de kant waar je nu staat. Al met al een erg ingewikkelde zaak. We hebben de discussie gestaakt, anders hadden we nu nog rondjes gevaren. En zijn we richting Genemuiden gevaren. Het restaurant op de boot was gesloten, dus helaas geen koffie. Via de polders ging het naar Kampen, staan we midden in de polder zegt zo'n boerenknaap, ongevraagd, bij het stoplicht linksaf! Ik zie geen stoplicht, dus vraag, wat nou als de brug open staat? Dat wist ie ook niet?! Rare jongens, daar in die polder. Bij Kampen de IJssel overgestoken,met een brug, en daar onder het genot van een drankje het een en ander maar eens rustig zitten verwerken. Vandaar via Kamperveen en Oosterwolde, weer door de polder, naar Elburg op gestoten. En Elburg ingenomen, de lokale buurtsuper geplundert en hebben nu kampement opgeslagen in de achter tuin van een landgoed. In middels is het dus, na aankomst, flink gaan regenen en onweren. We verwachten nu nog maar weinig tegenstand van de 'locals' hier en hopen een rustige nacht tegemoet te gaan. Alhoewel er hier redelijk veel bomen staan, maar er is hoop, we slapen vannacht gescheiden, hebben 2 aparte kamers,JIPPIE!!!! Ajus,das veluws! P.S. Tippie voor focus rijder, is een tuimelstoel iets voor je? Met dank aan de infobron, de heer G. te VL
zo te horen hebben jullie er lekker de sokken in.
ik ben ook blij dat ik al die hoogst intilligente discussies mee hoeft te maken.
tip voor bij een brug een leuke discussie, als een brug open is kan je niet overheen. maar als ie dicht is wel ???
succes en hou het droog.
en graaf ff een gootje om je tentje ivm regen.
hallo pontjes vaarders weet je drs P zong er al over heen en weer/heen en weer, dat houd in dat je als je heen bent dat je weer moet,weer is dus de overkant, dus ga je weer heen,?????????? snapje die focus stond in een renault en een renders oplegger, met twee etages focus paste er niet in renders gemaakt voor 4 platgeslagen kevers, ikke dus op 2hoog ruimte maken voor focus nagedane arbeid sprong ik als een jeugdige adonis op delaadlift, en hier bleek dat ik ex adonis was want ik sloeg de lift over en belande op de bodum,er lagen hier nog wat metalen en zo, waar ik als een volleerde zandzak opplofte, dit was niet lekker, ik heb de klus nog afgemaakt en naar huis gereden, en toen deed mijn linker elleboog helemaal niets meer behalve giga pijn na enig consult met medisch onderlegd persoon, hebben ze me helemaal links ingepakt, dus ja moet ik wel met mijn rechterhand gaan stemmen,zo en nu maar lekker verder fietsen en op het zadel blijven, groetjes van robbie, au