Henry's.reismee.nl

Retourtje Echternach Mei 2007

13 Mei: Eindelijk is het dan zover. Na dat de familie ons had uitgewuifd. Gingen we danop pad. Via Gouda gaat het richting Schoonhoven. Daar nemen we de pont en ontmoeten een stel uit Zoetermeer. Zij gaan de hele weg naar Rome. We hebben even een praatje en dan gaan we ieder onze eigenweg. In de buurt van Heusden kan de lange broek wel uit, de zon komt erdoor en het is lekker weer. Fluitend gaan de kilometers onder de bandjes door. Oisterwijk is ons doel voor vandaag,daar gaan we op de camping. Net voor Oisterwijk worden we toch nog getracteerd op een buitje,beetje jammer. Na 98 kilometer wacht de warme douche,erreg Fijn.

14 Mei: Lekker geslapen in de trekkerhut. Het is droog en we gaan in de korte broek op weg. Het is maandag en alle cafe's zijn dicht. Zeker een hele lange brabantse nacht gehad? Maar, wij zitten dus zonder koffie. In Riethoven komen we in de buurt super terecht. Wel wat te eten gevonden,maar nog steeds geen koffie. Rare jongens die brabanders. Als we in Borkel zijn is de plaatselijke horeca ontwaakt,KOFFIE!!! Vandaar gaat het richting de eerste grensovergang, we gaan Belgie in. Nee,geen hoop mayonaise waar we doorheen moeten klunen. Gewoon grenspaaltje en klaar.Door Hamont komen we in Lozen langs de zuid-Willemsvaart te rijden. Via het jaagpad schiet dat lekker op. T'is een beetje saai,dat dan weer wel. Maar daar hebben onze zuider buren wat op gevonden,. Een weg omlegging,meest slaat de schrik je om het hart als je dat in Belgie ziet staan. Je ziet dan 1 bordje en dan zoek je het maar uit. Dit keer echter, netjes iedere kruising een bordje. En zitten we zo weer terug op de route. Bij Dilsen gaat het stuur richting de Maas. Waar we overvaren naar Berg aan de Maas. Het werd stiekem weer tijd voor een slaapplaats,dus maar eens gebeld. Staan we nog geen kilometer van het hotelletje. Natje,droogje,douchje en tukkie doen. Vandaag 102 kilometer gefietst.

15 Mei: Lekker geslapen.Veel bomen om gezaagd.Wie Ik? Ik blijk te snurken Ben er zelf eigelijk nog nooit wakker van geworden. Maar, ik heb nieuws, maat Wubben kan er ook wat van. Kunnen ze d'r lol nog op in de ardennen,bomen zat daar! Om 9 uur het been over het zadel gezwaait. Langs de Maas en het Wilhelminakanaal komen we in Maastricht. Op Vrijthof in het zonnetje even bakkie gedaan. Erg fijn,als iedereen op weg is naar zijn werk en wij onze kop daar een beetje zitten te verbranden. Hi HI. Maar ja,je kan daar wel bliven zitten kijken, we gaan weer op pad. Via een tunneltje komen we op onze eerste beklimming. De Bemelerberg, nou, als nie gekker word als dit! Via stille weggetjes komen we aan de belgische grens. In Plombieres doen we even kofie drinken. Waarna we met nog MEER van die bergjes worden geconfronteerd,zo jammer! Op en neer en op en neer komen we in Raeren. Daar gaan we de 'Hoge Venen' in. Een echt mooi natuurgebied. We komen bij de stuwdam in het Lac de Eupen. En daar gaat het verkeerd. kijken en nog eens kijken in het boekje en dan nemen we de verkeerde gok. We komen voor een bouw terrein en een afgesloten weg te staan. Naar ons idee moeten wij aan de andere kant van het terrein de weg vervolgen. Dus stiekem over de bouwplaats naar de andere kant. Weer op pad,is t al gauw duidelijk wat we op ons nek hebben gehaald. Een mountainbiker helpt ons uit de droom. We kunnen beter naar Eupen gaan en slaapplaatsen zoeken, Terug gaan is geen opyie,want dan komen we in het bos terecht en daar is kilometers lang niets te vinden. Dan maar naar Eupen,naar de jeugdherberg. Daar moesten we nog een heuveltje op. We schatten 10 a 11% Lopen met de fiets viel nog tegen. Het was ook nog ff gaan regenen,gratis he. Maar boven aangekomen zagen we de regenboog, was dat een goed teken?? 90 kilometer vandaag.

16 Mei: Nou,s'morgens sla je je ogen op en...... dan hoor je de regen op het dak. Met bakken te gelijk. Maar ach,we zitten nog niet op de fiets. straks word het beter. Als we gaan, in regenjack, gaat het gelijk weer stevig omhoog. Na +/- 7 kilometer zitten we weer op de goede route. Jahoe!! we freeweelen het bos in,erg fijn. Niet dat het droog is of word, maar het gaat zo lekker naar beneden. Midden in het bos maken we nog een praatje met de boswachter. De man spreekt goed nederlands.Volgens on routeboek moeten we nog een stukkie omhoog. En wel van 520mtr naar 640mtr. Het asfalt is al lang verdwenen en regent nog lekker. Als we weer in de bewoonde wereld komen,gaat het net ietsje harder regenen. We schuilen in eenbushokje, wat een narigheid. Wat was er nou zo leuk aan fietsen? vertel het me nou nog een keer. Het werd weer een tijd voor koffie,iets warms. Cafe na Cafe gesloten,paar keer gevraagd,'nou ja,daar zijn ze wel open' het is maar een paar kilometer. We komen in Weywertz in de buurtsuper terecht. Ze vinden het zielig voor die'Ollanders' die daar als verzopen katt.... euh katers staan uit te druipen. Spagetti word gewarmt en koffie gezet. Echt gaaf dus. T moraal stijgt weer. Als we willen vertrekken en naar de kosten vragen,zijn die er niet. We doen maar een donatie. Zoveel gastvrijheid,dat mag niet voor niets. Een beetje aangesterk gaan we er weer tegenaan. Maar het ritme komt er niet meer in. In Schunberg gaan we het hotel in,klaar er mee. Na een warme douche en een culinair hoogstandje hebben we nog maar een biertje genomen,om de dag te vergeten. Er was wel iets vreemds met die bierglazen,iedere keer als je dacht he he leeg,was ie weer vol. De teller stopte die dag op 64.. euh kilometer he.

17 Mei: Om 7 uur het wekkertje,douchje,ontbijt en toen gingen we weer. Het was een beetje miezerig,dus toch maar het regenjackje aan gedaan. Een half uur op pad,hadden we een close encounter met Bambie,jawel,hij was het echt. Komen wij met een noodgang om de bocht. Ligt ie daar midden op de weg. Of hij nou harder van ons schrok of wij van hem? Feit was wel dat ie een keel op zette,dat mamma Bambie gealarmeerd werd. Die op haar beurt er even een spurtje trok,richting haar geschrokken kleintje. En ja,daar zit je dan,op je fiets,geen kreukelzone en zij komt van rechts. Wat dan? Ook maar ff sprintje trekken,denk. SPANNEND!!!!!!Met een hartslag ver boven het landelijkpeil liepen we elkaar,gelukkig,net mis. Ik denk m'n eigen werelduurrecord verbetert. De rust keert weer en we 'heuvelen'verder. Na Burg-Reuland en een bakkie gedaan te hebben. Krijgen we een heuse mini Alpe D'Heuz voor de kiezen. Poe,poe,das klimmen, puur op karakter,hi hi, komen we boven op het plateau. We peddelen verder en storten via Dasburg het pitoreske Luxemburg binnen. Koffie!! we zitten hier in het dal, dus dat laatste stukkie word een makkie. Nou,daar kwamen we wel achter na de koffie. Vals plat,klimmen,ups en down's,meer up dan down dus. maar ach het kwam goed. We nemen onze intrek in een hotel in Dillingen. Lang geleden al eens gecampeerd daar. Italiaaans retsaurant beneden,o,wat erg! 82 kilometer vandaag.

18 Mei: Vandaag even naar Echternach geweest. Zonnetje,terrasje,biertje en naar de vrou... euh,nee,nee alleen maar gekeken. Met de handjes op de rug. Terug in het hotel de was en een schoonheidsslaapje gedaan. Altijd lastig. 32 kilometer

19 Mei: Op tijd uit het mandje en ontbeten. Daarna de sure overgestoken en aan de duitse kant de terugweg aanvaard. Na een kilometer of wat had ik een beetje raar gevoel in m'n achtewiel. Kijken,voelen nogeens kijken,het was niet zomaar te vinden. Wat blijkt, de wang van m'n band was gescheurd. We konden nog rijden,dus verder maar,op zoek naar een fietsenmaker. In Vianden maar eens gevraagd. Jawel er was er wel een,16 kilometer terug. Ja ja, dan maar verder in de hoop er een te vinden. Vai de beklimming van 'Das Berg` in Dasburg en de decente van de`mini `Alpe d´Heuz´ 52km-h ging de zoek tocht verder, Als we Schunberg binnen rijden vinden we er een. Het is Zaterdagavond,dus toch wel erg prettig als we,met nieuwe band, naar het hotel gaan. Kunnen we nog eens kijken wat er met die glazen aan de hand was. 98 kilometer vandaag.

20 MeiWe gaan vroeg op pad. Erstaan verschillende beklimmingen op het program. Wel merken we dat wemeer kilometers in de benen hebben. Het gaat makkelijker. Het is in de ochtend bewolkt en een beetje benauwd tot dat s´middags de zon door breekt. We zijn in ja en nee over de ´Hoge Venen´.Het loopt als een trein. In Plombieres drinken we even een colaatje. Maar dan komen we maar slecht weer op gaan. Zullen we dan maar in Gulpen overnachten= zo gezegt zo gedaan. Daar aangekomenkijken we verbaasdnaar de kilometerteller 100km!! S´avonds gaan we op zoek naar een chinees restaurant,laat dat er niet meer zijn. En zo komen we bij de italiaan. Lekker gegeten. Als we terug naar het hotel lopen gaat het regenen, So what,buikievol,tukkie doen en morgen gezond weer op.

21 Mei Nahet ontbijt gaan we op pad. We klimmen het gulpenerdal uit,lekker voor die koude beentjes. Al gauw zit de gang er weer in.Via Cadier en Keer komen we in Maastricht. En net als we de A2 over willen steken,LEKKE BAND!! de eerste. En wel mijn nieuwe achterband, zo jammer. Na controle valt het mee, het is alleen de onderkant van de band waar de lucht uit is. Toch maar even het binnenbandje vernieuwen,plakken doen we thuis wel. In Berg aan de Maas overgevaren en weer langs de zuid/Willemsvaart gekomen. Saai en het duurt enduurt en eindelijk komen we in Lozen.In Hamont even wat gedronken en beraad gepleegd. Waar gaan we overnachten, De keuze valt op Valkenswaard. Gauw douchen en dan eindelijk naar de chinees. Als we terug komen is er net een buslading met Denen aangekomen. Praatje hier, praatje daar. Waar komen jullie vandaan waar ga je naar toe.Op de fiets!!! Jawel,echte mannen dus. S´avonds biertje,bierje,biertje metonze Deense vrienden.Gezellig.Een Deen had z´n gitaar bij en speelde wat liedjes. Het bleef nog lang onrustig. o,ja, 100 kilometer getrapt.

22 Mei Tijdens het ontbijt, heel veel Deense zonnebrillen, en geen zon. Ziek,zwak enmisselijk. kennen nie zuip.... die jeugd van tegenwoordig. Maar goed, eht zou een lange dag worden. In ieder geval meer als 100 kilometer. Via Veldhoven en Oerle komen we in Oisterwijk,klop/klop echt eiken,die tafel he als we een uitsmijter eten. Verder maar weer, we ruiken de stal, Drunen,Heusden en ook Wijk en Aalburg moeten er aangeloven. Bij Veen krijgen we toch nog een buitje regen,hadden we nog niet gehad,vandaag dan he. In Woudrichem missen we net de pont,ff wachteu. Om hongerklop te voorkomen eten we in Gorinchem lekkere verse broodjes.Dat doet de mens goed. Schoonhoven here we come. Als we de pont afkomen in Schoonhoven,komt er een vrouw vragen waar we overnachten,euh thuis. Vanwaar die belangstelling,zou ik afgevallen zijn. Zit er een achter me hard te lachen op z´n fiets. We duiken de polders in, lekker tegenwind. Via de Vlist en Haastrecht arriveren we in Gouda. de telefoon gaat, waar zitten jullie dan. FF wachteu schat,bijna thuis. Fluitend ga je dan op huis aan en zo komt een avontuur tot een einde. Een goeie generale repetitie die maakt dat we al rijkhalzend naar mei 2009 uit kijken.